Lista alergeni

Conform reglementărilor legislative impuse de Regulamentul CE nr.1169 din 25.10.2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, vă aducem la cunoștință lista substanțelor care por provoca alergii sau intoleranțe și care se pot regăsi în preparatele noastre culinare și a produselor de cofetărie – patiserie:

  1. Cereale care conțin gluten, și anume grâu secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora și produse derivate;
  2. Crustacee și produse derivate;
  3. Ouă și produse derivate;
  4. Pește și produse derivate;
  5. Arahide și produse derivate;
  6. Soia și produse derivate;
  7. Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză);
  8. Fructe cu coajă lemnoasă, adică: migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglansregia), nuci Caju (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia(Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia), precum și produse derivate
  9. Țelină și produse derivate;
  10. Muștar și produse derivate;
  11. Semințe de susan și produse derivate;
  12. Dioxidul de sulf și sulfiții în concentrații mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru în SO2 
  13. Lupin și produse derivate;
  14. Moluște și produse derivate;

Codurile numerice indicate în paranteză în dreptul preparatelor culinare specifică alergenii din lisa cu alimente alergene de la începutul meniului.

La preparatele indicate cu * s-au utilizat materii prime congelate.

Pentru informații detaliate și specifice, vă rugăm consultați personalul nostru de servire.